jacebooke mail

Najpovoljniji limarski radovi na vašim objektima
Pozovite nas jer mi pravimo da traje

logo

+381(0)642469115

Krovovi od lima

Falcovani, ravni krovovi

Pre svega treba reći da ravni krovovi ne postoje. Pod tim terminom se podrazumeva da mora da ima manje od 15% a ne manjim od 0,5% ali ima primenu i za vrlo strme krovne površine na kupolama. Prosečan životni vek je 30 godina, ali veoma je bitno njegovo održavanje i kontrola. Metalni ravni tj. falcovani krovovi su u primeni još od 19. veka. Mogu da traju decenijama, naravo u zavisnosti od kvaliteta materijala, održavanja, izloženosti, itd… Sve češće se koristi bakar i nerđajući čelik. Pogotovo na teško dostupne delove kao na oslonac na koju je montiran lim je najčešće drvena podloga ili betonska ploča. Krovovi se moraju redovno pregledati, preporučeno 2 puta godišnje.

Prednosti limenog krovnog pokrivača su manji troškovi, laki su, nepropustljivi za vodu. Pocinkovani lim se najčešće primenjuje zato što je najpovoljniji i uz pravilno održavanje traje 30-50 godina. Debljina limenih tabli su 0,55 i 0,6 mm

Rebrasti limovi

Ova vrsta pokrova se najčešće primenjuje za pokrivanje hala, ali sve češće i za pokrivanje objekata i poslovnih prostora. Mogu se koristiti i za vertikalnu montažu kao fasadni element.

Najčešće debljine su 0,5; 0,6 i 0,7 mm prema standardu DX51D i 5 250.

Naši pokrivi ispunjavaju sve zahteve standarda ISO 9001 : 2008. Glavna karakteristika naših profilisanih limova su izdržljivost na udarce i tereta snega u toku jakih zima. Ne zapaljivi zaštitni sloj ne potpomažu širenju požara na krovu. Debljina lima utiče na izdržljivost rebrastih limova kao i na njihovu otpornost na opterećenja i pritisak. Tanji lim zahteva gušći raspored oslonca bilo to od drveta ili metala, ali se češćim rasporedom se povećavaju troškovi i lakše se oštećuje pri ugradnji.

Postoji 10 različitih boja. Velika im je prednost u bržoj, povoljnoj i jednostavnoj ugradnji (montaži)

Izdržavaju velika opterećenja.

Ako ste se već odlučili za ovu vrstu pokriva preporučujemo da uzmete sa zaštitnom folijom sa donje strane koja sprečava kapanje prilikom kondenzacije na limu.

Krovovi od lima

Kontakt

Tel:
+381(0)642469115
+381(0)611432479
+381(0)116100598
E-mail:
limarpedja@gmail.com
website:
www.limarbeograd.com

Web studio Željko

Izrada sajtova po veoma pristupacnim i povojnim cenama

www.webstudiozeljko.com

Izrada sajta: www.webstudiozeljko.com webstudiozeljko@gmail.com